VIIKON VINKKI: Tervetuloa vieraat!

Jos kotoanne tai läheisiltä löytyy muutamia kivoja purkkeja, tehkää juhliin tervetulolaituri vaikkapa trukkilavan päälle! Tähän aikaan vuodesta (kesäkuun alussa) luonto tarjoaa lukuisia vaihtoehtoja luonnonkukilla somistamiseen. Luonnonkukkien haasteena juhlasomisteena on kaikenlaiset pienet ötökät, jotka viihtyvät kukissa, joten ellet osaa käsitellä luonnonkukkia ötökkävapaaksi, luonnonkukat kannattaa jättää ulkosomistukseen.


 
Kuvan purkit ovat Somistevuokraamon valikoiman pitsipurkkeja. Kyltti tehtiin hukkalaudasta, jonka keskelle maalattiin liitutaulumaalilla musta keskiö. Teksti on tehty vapaalla kädellä liidulla. Tervetulokyltti on kiinnitetty kahdella narulla keinuksi. Mikäli kiinnityspaikkaan ei saa naulata nauloja kokeile käyttää sopivaan rakoon mahtuvaa puulistapalaa, johon poraat reiän. Sen kautta voi ripustaa narut. Jos kyseessä on ovialue, suljettuun oveen voi kiinnittää ns. ovikoukun, joka mahtuu oven välistä, eikä vaadi kiinnityksiä. Näitä oven päälle tulevia ovikoukkuja voi tiedustella rautakaupoista.Kukat kerättiin luonnosta, keltaista voikukkaa, vuohenjuurta ja leinikkiä  taustaseinän mukaisesti sekä valkoista koiranputkea, jota kasvaa runsaasti jokaisella pellolla ja pientareella tähän aikaan vuodesta. 


Voikukka on suloinen, mutta aivan ala-arvostettu kukka ulkonäköönsä nähden. Voikukan englanninkielinen nimi on dandelion, joka taas juontaa juurensa ranskalaisista sanoista dent de lion, leijonanhammas. Tiesitkö, että voikukasta piti tulla leikkokukka siinä missä ruusuistakin? Näin on, mutta loppupeleissä voikuksta ei saatu riittävän kestävää leikkokukaksi ja sen harmittavaa ominaispiirrettä kaiken tahraavaa maitomaista varsinestettä ei saatu jalostettua pois. Voikukan kohtalona oli päätyä rikkaruohon asemaan. Näin ulkosomisteena voikukka on kuitenkin sievä väriläiskä. Siitä voi muotoilla vaikkapa pallomaisia sommitelmia.
3 VINKKIÄ!

1) Kerää kukat luonnosta illalla tai aikaisin aamulla ja huolehdi siitä, että kukilla on runsaasti vettä. Katsothan myös että kukkien varret on leikattu siten, että kukat saavat imettyä vettä.
2) Jos keräät voikukkia, käytä hanskoja, jotta vätyt värjäymiltä. Jos värjäytymiä kuitenkin syntyy, kokeile sitruunaa iholäikkien taltuttamiseen!
3) Älä laita runsaita luonnonkukkasommitelmia puutarhajuhlissa ruokailupaikan välittömään läheisyyteen, jotta ruoka säästyy ötököiltä.

PS. tervetulolaiturilla on mukana suuri kynttilälyhty. Kuvassa näkyvä malli on ainoastaan somistuspalvelumme käytössä, mutta ensi viikolla (juhannusviikko 2015) vuokravalikoimaamme tulee 55 cm korkeita jättilyhtyjä.

Onnistuneita juhlia toivottaa

Somistevuokraamon väki
Katsothan juhlavinkkejä myös JUHLAOPPAASTAMME www.amoriini.com