Juomapiste puutarhajuhliin

Kesä on puutarhajuhlien aikaa, vaikka juhannukselle parhaillaan ennustellaankin lähinnä sisätilasäätä. Sään salliessa isäntäväki ja vieraat viettävät mielellään aikaa ulkona, jonne tarjoilutkin on mukavaa järjestää.

Ohessa muutamia vinkkejä juomien tarjoiluun ulkosalla. Tämä juomapiste tehtiin maalaistalon pihapiirissä sijaitsevan vanhan aitan eteen. Rustiikkisen viehättävä miljöö ei kaipaa sen suurempia somistuksia, mutta pöydälle nostettiin tavallinen kynttelikkö, jonka kynttiläpesiin laitettiin aurinkokennovalot. Näitä pieniä aurinkokennovaloja löytyy lukuisista kaupoista noin 1,- hinnalla. Lampuista poistetaan varsiosa ja jäljelle jäänyt lamppu istuu kynttiläpesään mainiosti. Illan tullen lamput syttyvät ja luovat oman tunnelmansa juomapöydälle.


Juomat kannattaa pitää vedessä ja pienten jääpalojen sijaan kannattaa käyttää muutamaa suurempaa jääpalaa, joita voi tehdä vaikkapa pakastepusseihin tai tyhjiin, huuhdeltuihin maitopurkkeihin.

Tyhjiä purkkeja ja palautuspulloja varten kannattaa tehdä purkkiparkki. Purkkiparkin voi tehdä monella tapaa, oma ehdotuksemme on tässä.


mm. Ikea myy käteviä x-jalalla seisovia, muovista valmistettuja pyykkikasseja (Ikeassa 2,99). Jalallinen pyykkikassi on monella tapaa kätevä: se ei ole niin korkea, etteikö se mahtuisi vaikkapa juomapöydän alle ja koska se on valmistettu muovista, vääjäämättä pussin pohjalle päätyvät juomalirut voi huuhtaista pois. Lisäksi pussin kantokahvat ovat käytännöllisiä kun panttipurkkeja haluaa palauttaa kauppaan.

HYÖDYNNÄ HELLE

Tiesitkö, että helle ja paahde voivat toimia eduksesi juomien tarjoilussa? Jos tarjolla on vaikkapa hanaviinejä, kääri ne paksulti märkään paperiin (voit tehdä vaikkapa lahjapaketin viinipakkauksesta). Kun laitat viinipakkauksen suoraan auringonpaahteeseen, pakkauksen sisällä oleva viini viilenee sen sijaan, että juoma kuumenisi! Kun aurinko kuivattaa pakkauksen ympärillä olevaa märkää paperia, fysiikan lakien mukaan sen sisällä olevat juomat viilenevät. Sama efekti kuin märkä vaate ihoa vasten! Sama periaate toimii myös vaikkapa suuremmille limonadipulloille.

Haluatko lukea lisää juomatarjoiluun liittyviä vinkkejä? Niitä löydät amoriini.com JUHLAOPPAAN artikkelista juomatarjoilu. 

Tarjoiluun liittyviä tuotteitamme löydät osastolta Karkkibuffet & Tarjoilu!

Aurinkoisia kesäjuhlia toivottaa

Somistevuokraamon väki
Katsothan juhlavinkkejä myös JUHLAOPPAASTAMME www.amoriini.com